Zons- en Maansverduisteringen

Zons- en Maansverduisteringen

Keerpunten in je bewuste en onbewuste leven

Als je iemand vraagt “hoe gaat het?”, hoor je vaak: “z’n gangetje”. Maar bij zons- en maansverduisteringen worden we uit deze comfortzône gehaald, of we het nu leuk vinden of niet. Er gaat een frisse wind waaien, waardoor we niet meer om dingen heen kunnen. We krijgen een flinke zet in een nieuwe richting, en de mogelijkheid een bepaald levensgebied op te ruimen, her te beschouwen, en opnieuw vorm te geven. Soms kan dat pijnlijk zijn, maar soms geeft het gewoon een heel nieuwe dynamiek aan een onderdeel van je leven. Het dierenriemteken waar de nieuwe maan bij een zonsverduistering in valt is voor iedereen gelijk. Het huis, het levensgebied is voor iedereen anders.

Iedere maand verandert de maan van teken, en het teken waar de nieuwe maan invalt reflecteert hoe ons gevoelsleven die maan(d) geneigd is te reageren. Maar twee (soms drie) keer per jaar valt de nieuwe maan en de volle maan samen met de baan waarin de zon zich schijnbaar rond de aarde beweegt. De zon en maan vallen dan samen met de maansknopen, en er vindt een zons- en/of maansverduistering plaats. Het teken waar de nieuwe maan dan in valt zal veel sterker voelbaar zijn dan anders. Het komende half jaar zal deze sfeer meer ruimte krijgen. Of dat positief of negatief is hangt helemaal af van hoe jij deze energie ervaart, en of er connecties zijn vanuit deze nieuwe maan met jouw horoscoop.

 

Zonsverduisteringen

Tijdens een zonsverduistering staat de maan precies tussen de aarde en de zon. Astrologisch maken de zon en maan dan een conjunctie. Het is dan nieuwe maan. Omdat de maan voor de zon staat, kun je ook zeggen dat het verleden, het onbewuste en het vrouwelijke voor de toekomst, het bewuste en het mannelijke staan. Deze verduistering van het licht, is een prachtig moment voor introspectie. Graven in de diepten van je ziel/verleden/onbewuste. “Verduistering van het licht” klinkt heel onheilspellend, en van oudsher wordt er dan ook niet veel goed voorspelt als er een zonsverduistering plaatsvindt. Maar ben je in het reine met je zonnige, maar ook met je minder zonnige emoties als angst, woede, frustratie, jaloezie, dan kan een zonsverduistering ook een prachtige verdieping geven; een tijd waarin je juist die duistere kant van jezelf kunt reinigen, beschouwen, vernieuwen. Het is belangrijk om in deze tijd ruimte te maken voor innerlijke processen, en dingen uit het verleden nog eens de revue te laten passeren alvorens je ze los kunt laten. Het teken waar deze nieuwe maan in valt zegt iets van de manier waarop je dat kunt doen.

Maansverduisteringen

Tijdens een maansverduistering schuift de aarde precies tussen de zon en de maan door tijdens een volle maan. Astrologisch is er dan een oppositie tussen de zon en de maan. Even verduistert de aarde de maan. Dat kan een prachtig beeld opleveren van de maan omringt met gele, rode en bruine tinten. Het heden (de aarde) staat in de schaduw van de toekomst (de zon), zodat het verleden (de maan) tijdelijk niet meer zichtbaar is. De maansverduistering is een prachtig moment om helemaal in het ‘NU’ te zijn. Iedereen die een maansverduistering heeft gezien, zoals afgelopen weekend, zal beamen dat dat vanzelf gaat, door de pracht van de verduisterde volle maan. Het is een waarlijk magisch moment, waarop verleden noch toekomst er even helemaal niet toe doen.

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie