Van Droom naar Werkelijkheid Nieuwe Maan in Steenbok

Van Droom naar Werkelijkheid Nieuwe Maan in Steenbok

In de nacht van zaterdag op zondag, op 10 januari 2016 om 02.30 is, er weer een Nieuwe Maan. Deze nieuwe maan valt in het teken Steenbok.

De vorige nieuwe maan stond in Boogschutter. Ik hoop dat je toen de meest fantastische plannen hebt gemaakt, type ‘the sky is the limit’. Misschien merkte je twee weken geleden al wel resultaten van de nieuwe impulsen die jij toen gegeven hebt, de nieuwe zaden die je plantte. kwamen ze op? Of lieten ze het afweten? De afgelopen weken waren vervolgens een tijd van reflectie daarop, en loslaten van de bewuste sturing. Zelf maakte ik plannen om mijn nieuwe workshop astrologie te lanceren. Een droom van mij om mijn grote enthousiasme op dit vlak door te kunnen geven.

Ik maakte plannen over hoe die lessen er uit zouden kunnen zien en liet het weten via de website en de mail. Ik had hoge verwachtingen. Maar tot mijn teleurstelling wilde het niet erg vlotten. Er kwamen nauwelijks inschrijvingen. Een weekje later – tijdens het eerste kwartier van de maan, probeerde ik daarom bij te sturen, want de zaden wilden niet ontkiemen. Het eerste kwartier is de tijd van het tegenkomen van hobbels op je weg, wat ik dus duidelijk merkte. Nu is het tijd om door te zetten of op te geven. Ik plande een inloopmiddag. Ik schreef naar de lokale pers en hing briefjes in de schaarse lokale supermarkten. Ik voelde me nogal dom. Het liep nog steeds niet vlot en ik twijfelde of ik de cursus wel door zou laten doorgaan. Maar weer een weekje verder, tijdens de volle maan, kijk je naar wat je al wel bereikt hebt, en focust op het positieve. Zo gezegd zo gedaan. Dus ook al waren er eigenlijk te weinig mensen, er waren er wel. ik hakte de knoop door en bevestigde de deelnemers dat het doorging. Ik zou in ieder geval een begin kunnen maken met astrologieles geven. Daarna liet ik het los, want de gegeven impuls moest verder z’n werk doen. En blijkbaar was die toch efficiënt genoeg, want ondertussen zit de cursus vol. Hoera! Zelf vind ik het erg leuk om die beweging te volgen. Te weten dat er voor alles een moment is. Dat je volgende maand wel weer nieuwe kansen krijgt mochten je inspanningen deze maand niet het gewenste resultaat hebben. Dat je hobbels tegenkomt en kunt beslissen of je eroverheen klimt, of niet. En dat je iedere maand met volle maan mag oogsten.

Deze maand dus de nieuwe maan in Steenbok. De idealistische plannen van een maand geleden krijgen nu de kans om geconcretiseerd te worden. De Steenbok is namelijk het meest aardse teken, en tijdens deze nieuwe maan kun je dus heel aardse, nuchtere, degelijke en realistische impulsen geven. Dat betekent dus werk aan de winkel. Nemen van verantwoordelijkheid. Niet uitstellen, maar nu de haken en ogen of misschien zelfs echt grote problemen onder ogen zien. Je financiën op orde krijgen. Je verzekeringen regelen. Realistische plannen maken, of nog beter: ze uitvoeren. Het is nu de perfecte tijd om dingen echt voor elkaar te krijgen. Om uit je luchtkastelen-roze wolkendroom te komen en je in te zetten om je plannen ook echt gerealiseerd te krijgen. Om vorm te geven aan je idealen. Om concreet te worden. Dus fantaseer niet langer, maar doe nu echt wat je van plan was. Repareer dingen in je huis. Misschien moet je eens naar je pensioen kijken, of naar de financiële aspecten van je samenlevingsvorm (de liefdesplaneet Venus staat samen met de zekerhedenplaneet Saturnus). Regel je zaken nu goed, voor eens en altijd. Je zult jezelf dankbaar zijn. Het is ook een prima tijd om je contract met je werkgever onder de loep te nemen en wellicht bepaalde rechten op te eisen. Het gaat dan niet zozeer om loonsverhoging, maar wel om meer zekerheden en duidelijke afspraken. Het op papier zetten van mondelinge overeenkomsten bijvoorbeeld. Het is een tijd om te klimmen op de maatschappelijke ladder, door het nemen van meer verantwoordelijkheid. Bij een baas of als eigen baas, je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

Dus: stel vervelende taken niet langer uit. Als je ze nu doet heb je de sterren mee, en kom je tot degelijke resultaten, waar je misschien wel de rest van je leven voordeel van hebt.

Ben je ook geïnteresseerd in Fonoforese (klankbehandeling met stemvorken) kijk dan naar de oefeningen bij dit artikel op www.fonoforese.nl

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie